Dondurmalı İrmik Helvası

DONDURMALI İRMİKSAM_0471SAM_0496dondurmalı irmik

MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı fındık ya da ceviz

YAPILIŞI
Öncelikle şekeri sütün içinde biraz eritin.Bunun için sütü biraz ısıtabilirsiniz.(Şekeri helvayı pişirirken malzemelerin içine de atabiliriz ama o zaman karamelleşebiliyor bunun için önceden biraz eritiyoruz.)
Tereyağ ve cevizi biraz kavurun.Hafif kavrulduktan sonra irmiği ekleyin.Renk değiştirene kadar kavurun.Sonra şekerli sütü ekleyin.İrmik sütü tamamen çekinceye kadar bekleyin,sonra tavanın altını kapatın.10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Bundan sonrası şekil vermekle alakalı.İsterseniz uğraşmayıp dondurma ve irmiği yan yana da verebilirsiniz.Ama bu şekilde daha ilgi çekici oluyor.
Bir kaseye irmiği koyun ve ince bir tabak halinde yayın.
İçine istediğiniz miktarda dondurmayı koyun.
Üzerini tekrar irmikle kapatın.
Kaseyi ters çevirin.
Afiyet olsun

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tatlılar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s