Elmalı Parfe

SAM_0466MALZEMELER
3 su bardağı rendelenmiş elma
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı su
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 paket kedidili bisküvi
1 çay bardağı ceviz
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
YAPILIŞI

3 su bardağı rendelenmiş elma
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı su

Bu malzemeleri tavada kavurun ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde 1 su bardağı sütle ve 1 paket krem şantiyi hazırlayın.İçine 1 çay bardağı ceviz,1 adet rendelenmiş limon kabuğu ve soğumuş elma içini ekleyin.

Kalıbın altına buzdolabı poşeti koyun.Üzerine elmalı harçtan dökün.Kedidili bisküvileri sırayla süte ıslayarak dizin.Sonra tekrar elmalı harç koyun.Bu şekilde malzeme bitene kadar devam edin.2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra buzluğa koyun.Servis etmeden önce kalıptan çıkarıp ters çevirin ve üzerine çikolata sosu dökün.
Bu tarifi “Hünerli Bayanlar”dan almıştım ve çok beğenilmişti.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tatlılar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

One Response to Elmalı Parfe

  1. Geri bildirim: Blogumun 1.Yılı | minik kuşum gül-se

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s