Kiraz Reçeli

SAM_0978SAM_0979MALZEMELER

1 kilo ayıklanmış kiraz
1 kilo şeker
Yarım limon

YAPILIŞI1 kilo kirazın üzerine 1 kilo şekeri döküp 1 gece bekletin.Ertesi gün kısık ateşte reçeli kaynatın.Kiraz çok sulanmadığı için yarım su bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonu sıkın ve kaynamaya bırakın.Kıvamı koyulaşınca sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapayın ve ters çevirin.Soğuduktan sonra istediğiniz yerde muhafaza edebilirsiniz.Eğer hemen tüketecekseniz buzdolabına koymalısınız.
Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Reçeller, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s