Tavuk Şinitzel ve Reyhanlı Pilav

TAVUK ŞİNİTZELSAM_0516TAVUK ŞİNİTZEL
MALZEMELER
1 parça tavuk göğsü
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI
Tavuk göğsünü incecik kesin ve üzerini geçecek kadar süt dökün,1 saat kadar bekletin.Ayrı ayrı tabaklara unu,galeta ununu ve yumurtayı koyun.Tavuklar dinlendikten sonra isterseniz tek parça halinde,isterseniz de 1 parmak uzunluğunda keserek tavukları önce una,sonra yumurtaya,en son da galeta ununa bulayın ve kızdırılmış tavada kızartın.
Afiyet olsun

REYHANLI VE KARABİBERLİ PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1-2 damla limon suyu
Tuz,karabiber,reyhan
Yarım çay kaşığı şeker

YAPILIŞI
Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayın.Tavaya biraz tereyağ koyduktan sonra pirinçleri ekleyin.Biraz kavurduktan sonra tuz,şeker,limon ve istenilen oranda karabiberi ekleyin.Üzerine sıcak su ekleyin.Pilav piştikten ve de demlendikten sonra yemeden önce istenilen oranda reyhan ekleyin ve karıştırın.Sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tavuk Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

One Response to Tavuk Şinitzel ve Reyhanlı Pilav

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s