Terbiyeli Ekşi Köfte

TERBİYELİ KÖFTEMALZEMELER
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
1 orta boy soğan
Tuz,karabiber
Köfteleri unlamak için 1 yemek kaşığı un

SEBZELİ HARÇ İÇİN
2 havuç
1 patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ

TERBİYE İÇİN
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Patatesi ve havucu küp küp doğrayın.Sıvıyağda biraz kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin,kaynatın.
Ayrı bir yerde soğanı rendeleyin,kıymayla karıştın.Pirinci yıkayıp süzdükten sonra ekleyin.Tuz ve karabiber ekledikten sonra yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Kaynayan karışıma teket teker atın ve pişene kadar kaynatın.
Terbiye için;2 yemek kaşığı un,1 yumurta sarısı,yarım limon suyu,2 yemek kaşığı yoğurdu çırpın.Köfteler pişmeye yakın karışımdan biraz su alıp terbiyeye ekleyin ve yavaş yavaş bu karışımı yemeğe ekleyin.Yaklaşık 10 dakika kadar karıştırın,ocağı kapatmadan önce tuzunu ekleyin.
Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Çorbalar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s