Zeytinyağlı Yaprak Sarma

zeytinyağlı sara
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

MALZEMELER

Yarım kg asma yaprağı
2,5 su bardağı kırık pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber,tarçın,şeker,yenibahar
Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Asma yaprağı tazeyse sıcak suda biraz kaynatın.Salamura ise bir gece önceden tuzu iyice gitsin diye suyunu sürekli değiştirerek yıkayın.
Tavaya zeytinyağını koyup soğanı kavurun,pirinci yıkayarak tavaya ekleyin.Üzerine tüm baharatları ekleyin ve en son maydanoz ve limon suyunu ekleyip,karıştırın.Yaprakları sarın.Hemen tüketecekseniz tencereye dizdikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirin,limon dilimleri koyun,üzerini geçecek kadar su döküp bir porselen tabak ya da yaprak taşını kapatın.Kısık ateşte pişirin.
Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.
Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı YEMEK TARİFLERİ, Zeytinyağlılar içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s