Domatesli Biftek

BİFTEKSAM_1090SAM_1091
MALZEMELER
3-4 parça biftek ya da bonfile
2 domates (püresi de olabilir)
2 su bardağı kadar sıcak su
Tuz,kekik,karabiber
YAPILIŞI
Öncelikleri etler kalınsa biraz inceltin.Tavayı ocağa koyun ve biraz ısıtın.Yağ koymadan etleri tavaya alın ve mühürleyin.Tavada biraz kavrulduktan sonra çok az sıvıyağ koyun ve kızartın.Bir süre sonra sulanmaya başlıyor.Çok kızartmadan daha yumuşak olması için ben 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişiriyorum.Bu şekilde hem daha yumuşak oluyor hem de daha az yağlı bir yemek elde ediyoruz.Suyunu biraz çekince domatesi ekleyin.Eğer taze domates kullanıyorsanız halka halka doğrayıp koyun. Bu esnada tuz,karabiber ve kekik ekleyebilirsiniz.Piştikten sonra salatayla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Et Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s