Tavuk Dolması

TAVUK DOLMASAM_2795
MALZEMELER
1 bütün tavuk
1 su bardağı pirinç
1 soğan
Biraz maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Bütün tavuğu derisini soymadan yıkayın.Sonra iç pilavı hazırlayıp içine dolduracağız.Ayrıca yanına pilav yapmak isterseniz iç pilavı az yapın yarım su bardağı olabilir mesela.İç pilav için soğanları yemeklik doğrayıp tavaya alın zeytinyağıyla kavurun.Kavurunca salçayı ekleyin,biraz daha kavurun.Pirinçleri,maydanozu,tuz,karabiberi atın.Çok az su ekleyerek pilavı çok az pişirin.Biraz diri olmalı çünkü fırında da pişecek.Hazır olduktan sonra tavuğun içine pilavı doldurun ve kapatmak için dikin.Üstüne biraz tereyağ sürün ve fırın poşetine koyun.Yanına isterseniz patates de koyabilirsiniz.200 derece ısıda yaklaşık 45 dakika pişirin. 45 dakika geçince tavuğu poşetten çıkarın ve kızarıncaya kadar fırına tekrar koyun(yaklaşık 20 dakika kadar).İyice kızardıktan sonra fırından alıp isterseniz yanına ayrı yaptığınız pilavı koyabilirsiniz.Ben hem pilavlı hem de pilavsız şeklini resimliyorum.Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tavuk Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s