Karpuz Kabuğu Reçeli

karpuz reçeliSAM_1166SAM_1167SAM_1168
MALZEMELER
2 su bardağı karpuz kabuğu
2 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
2 tarçın çubuk
4-5 karanfil
2 limon tuzu
YAPILIŞI
Düdüklüye su,şeker,tarçın,karanfil koyun,şeker eriyene kadar kaynatın.Kıvamı yoğun olmalı.Üzerine karpuz kabuklarını ekleyin karıştırın.Kaynayınca limon tuzunu ekleyin.Düdüklünün kapağını kapatın,basınç çıkınca mandalı indirin,ateşi kısın ve 5 dk pişirin.Ocağı kapatın.Basınç çıktıktan sonra kapağı açın 10 dk açık şekilde pişirin.Taneler şeffaflaşınca ocağı kapatın.Hemen tüketmeyecekseniz tarçın ve karanfilleri çıkarıp sıcakken kavanoza koyup ters çevirin.Ama yok ben bekleyemem hemen yiyecem derseniz soğuduktan sonra size afiyet olsun

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Reçeller, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s