Kıymalı Pide

kıymalı pideSAM_1794SAM_1797SAM_1798
MALZEMELER
HAMUR İÇİN

6 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Tuz,biraz ılık su
İÇ MALZEMELER
200 gr kıyma
1 soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 domates
5-6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı domates,biber salçası karışık ya da sadece biri farketmez
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik,sıvıyağ
YAPILIŞI
Hamur için bir kaba unu koyup ortasını açın.Eriyen mayayı ve tuzu ekleyip ılık su ilavesiyle kulak memesinden biraz sert olacak şekilde yoğurun.Üzerine bir poşet geçirin ve iç malzemeleri hazır olana kadar bekletin.İç harç için malzemelerin hepsini karıştırın.Dinlenen hamuru 6 bezeye bölün ve oval şekilde açın.Ortasına harcı koyup kenarlarını büzün.200 derece fırında kızarana kadar pişirn.Kurumaması için kenarlarına tereyağ sürebilirsiniz.Çünkü bazen kuruyabiliyor.Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tuzlu Aparatifler, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s