Oruk Kebabı

orukSAM_1858SAM_1859
MALZEMELER
500 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan
4-5 dal maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber
1 su bardağı su
Çöp şiş
YAPILIŞI
Bir kaba kıyma,bulgur,soğan rendesi,maydanoz,tuz ve baharatları koyup karıştırın.Azar azar su dökerek bulguru yumuşatın.Bulgur yumuşayana kadar yoğurun.Çöp şişlere geçirip ızgarada pişirin.İsterseniz fırında da yapabilirsiniz.Ama biz genelde elektrikli ızgara kullanıyoruz.Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Et Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s