Patatesli Börek

SAM_1074SAM_1077SAM_1084
MALZEMELER
1 küçük su bardağı süt
1 küçük su bardağı su
1 küçük su bardağı sıvıyağ
2 yufka
2 büyük haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz,pulbiber
YAPILIŞI
Süt,sıvıyağ ve suyu bir kasede karıştırın.Haşlanmış patatesi az sıvıyağda salçayla beraber kavurun.Tuzunu ve pulbiberi ekleyin.1.yufkayı açın,her yerine sosu sürün ve az az patatesten ekleyin.2.yufkayıda 1.cinin üzerine koyun,sostan sürün ve patates koyun.İkisini beraber rulo yapın kare kare kesin.Yağlanmış tepsiye börekleri koyun,180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Ölçüyü artırmak isterseniz süt,yağ ve suyu eşit oranda artırın.Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tuzlu Aparatifler, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s