İncirli Tatlı

SAM_1234
MALZEMELER
KEK İÇİN

6 kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
MUHALLEBİ İÇİN
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağ
1 paket kremşanti
3 su bardağı süt
ŞERBET İÇİN
1,5 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
YAPILIŞI
Önce keki pişirmekle başlayın.Yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar karıştırın.Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Sıcak suda yumuşattığınız incirleri küçük küçük kesin ve cevizlerle beraber keke ekleyin.180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin.Muhallebiyi 2 su bardağı sütle beraber (krem şanti ve tereyağ hariç) tüm diğer malzemeleri karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra tereyağını muhallebiye ekleyin.Krem şantiyi kalan 1 su bardağı sütle hazırlayın ve muhallebinin içine dökün.İyice karıştırın.Şerbet malzemelerini hazırlayın ve pişen kekin üzerine dökün.Biri sıcak biri soğuk olmalı.En üste de kremayı yayın.Üzerine çikolata sosu ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tatlılar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s