Terbiyeli İşkembe Çorbası

SAM_3356

SAM_3359
MALZEMELER
500 gr dana işkembe
TERBİYE İÇİN
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
ÜZERİ İÇİN
2 diş sarmsak
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
YAPILIŞI
İşkembe çorbasını bir çok seven grup vardır,bir de hiç tadına bakmamış önyargılı insanlar vardır.İtiraf ediyorum ben o önyargılı gruptayım:) Kendim yemiyorum ama Selocan için arada sırada yapıyorum.
Gelelim tarife;biz işkembeleri temizlenmiş alıyoruz ama yine de sıcak suyun içinde bir güzel kazıyarak temizleyin.Her birini 3-4 parmak genişliğinde kesin ve düdüklüye koyun.Düdüklünün yarısına kadar sıcak su ekleyin ve yaklaşık 1 saat pişirin.Bu sürenin sonunda işkembeleri küçük küçük doğrayın ve tekrar tencerenin içine atın.Bir kasede yumurta sarısı,2 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu karıştırın.İşkembenin suyundan biraz kaseye alın ve ılıtın.Yavaş yavaş karıştırarak kaynayan işkembenin içine dökün ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra içine tuzunu ilave edin.Eğer kıvamı çok koyu olduysa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.Küçük bir kasede sarımsağı rendeleyin ve sirkeyle karıştırın.Servis esnasında pulbiberle renklendirin ve sirkeli sosla lezzetlendirin.Afiyet olsun.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Çorbalar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s