Izgara Köfte

SAM_1208

SAM_1211

SAM_1216
MALZEMELER
Yarım kilo kıyma
1 yumurta
1 rendelenmiş soğan
1 su bardağından az ekmek içi
Biraz maydanoz
Tuz,pulbiber,karabiber,kimyon
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırıp istenilen büyüklükte köfteler yapın.Ben köfteyi bu şekilde biraz yapıp derin dondurucuya atıyorum.Köfteleri koyduğum kabın altına ve her sıraya buzdolabı poşeti koyuyorum ki köfteler yapışmasın ve istediğim zaman istediğim kadar çıkarayım.Sonrasında bu tarifte olduğu gibi ızgaraya koyun ve her iki tarafını çevirerek yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Izgaranın altına folyo koymamın sebebi de köftenin yağı aşağı aktığı zaman direk folyoyu alıp çöpe atmam.Yani bulaşık derdim de olmuyo:)Böyle bir köftenin yanına da en güzel patates yakışır.Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Et Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s