İrmikli Balkabağı

31679dc3-9d44-4223-8416-81871aff1413wallpaper
MALZEMELER
1 küçük dilim balkabağı
2 tatlı kaşığı irmik
1 çay bardağı su
5 haşlanmış kuru kayısı
1 çay kaşığı pekmez
1 ceviz içi
YAPILIŞI
1 çay bardağı su ile balkabağını pişirin.Yumuşadıktan sonra ocağı kapatın,irmiği ekleyin ve cezvenin üzerine bir tabak koyarak demlendirin.Yaklaşık 10 dk kadar sonra irmik yumuşamış olacaktır.Rondoya bu karışımı,haşlanmış kayısıları,pekmez ve ceviz içini ekleyin ve biraz çekin.Rondo kullanmak istemezseniz eğer sadece kayısıları süzgeçten geçirip tatlıya eklemeniz yeterli olacaktır.Bu karışımdan 125 cclik(küçük bir kavanoz)tatlı çıkıyor.Kalanını buzdolabında saklayarak ertesi gün yedirebilirsiniz.Balkabağı bebekler için önemli bir besin kaynağı.Mevsimi geçmeden tüketmek gerek.Miniklere afiyetle…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı GÜLSE'NİN MENÜSÜ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s