Peynirli Fırın Makarna

d6f4355b-713a-4499-b4f8-435b63f5e259wallpaper
MALZEMELER
Yarım paket fırın makarna
1 tabak lor peyniri-maydanoz karışımı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Üzeri için biraz kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Öncelikle makarnaları bol suda haşlayın.Haşlanan makarnaların üzerine 1 su bardağı soğuk su dökün ve sonra süzün.Sudan geçirin(burda vitamini kayboluyor ama yapışmasını istemiyoruz.İsterseniz sudan geçirmeyip biraz sıvıyağla karıştırabilirsiniz.Ama zaten tereyağ ekleyeceğimiz için fazla yağlı olsun istemiyoruz tercih sizin)Ayrı bir tavada tereyağ ve unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ekleyip iyice karıştırın.Bu sosu makarnalarla karıştırın.Kare bir borcamın tabanına çok az tereyağı sürün ve makarnaların yarısını yerleştirin.Peynir-maydanoz karışımını üstüne tamamen serpin.Üzerine kalan makarnaları yerleştirin.En üste kaşar peyniri rendesi koyun ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Çok lezzetli bir makarna tarifi.Denemelisiniz.Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Makarnalar,Pilavlar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

One Response to Peynirli Fırın Makarna

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s