Armutlu Portakallı Pelte

6a85cef2-71c5-4e61-88ac-8483a65bddf1wallpaper

MALZEMELER
1 portakal
Yarım armut
1 tatlı kaşığı pirinç unu
Biraz pekmez
1 ceviz
YAPILIŞI
Portakalın suyunu sıkın.Bir cezveye koyup 1 tatlı kaşığı pirinç unuyla beraber pişirin.Armudu cam rendeyle rendeleyin.Cevizi havanda iyice ezin.Koyulaşıp pişen pelteyi bir kaseye alın,armut ve cevizle karıştırın.En son üzerine biraz pekmez gezdirin.İsterseniz içine 1 tatlı kaşığı bebe bisküvisi tozu da ekleyebilirsiniz.Ben bu gibi muhallebileri genelde saat 4-5 gibi yediriyorum.Akşam öğünü olarak gece karnını tok tutsun diye.Yatmadan önce de emiyor zaten.Karnı tamamen doymuş oluyor.Miniklere afiyetle…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı GÜLSE'NİN MENÜSÜ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s