Zeytinyağlı Ispanak Yemeği

b6122401-f1ce-44fd-bdc8-faea5c85976cwallpaper
MALZEMELER
1 kilo ıspanak
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu
2 tatlı kaşığı pirinç ya da bulgur
Tuz,karabiber,pulbiber
1 çimdik şeker
YAPILIŞI
Yemeği yapacağınız tencereye biraz zeytinyağı döküp yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.Biraz pembeleştikten sonra salça ve domates sosunu da ilave edin ve karıştırın.İyice yıkanıp doğranan ıspanakları tencereye alın tuz ve baharatlarını atın,karıştırın.Biraz şeker atın,çünkü şeker zeytinyağlı yemeklere daha çok lezzet veriyor.Pirinç ya da bulgurdan istediğinizi koyduktan sonra tekrar bir harmanlayın.Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra pişirin.

*Pirinçli de bulgurlu da güzel oluyor,ben bazen pirinçli bazen bulgurlu yapıyorum.
*Ispanağı suda bekletirken sirke koyarsanız kirleri kolaylıkla yüzeye çıkabilir.
*İsterseniz halka halka doğradığınız havuçları da kavurma sırasında atabilirsiniz.Bu şekilde de lezzetli oluyor.
*Son söz olarak da iyi bir demir kaynağı olan ıspanağı tüketmekten vazğeçmeyin derim.Afiyetle…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı YEMEK TARİFLERİ, Zeytinyağlılar içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s