Zeytinyağlı Bakla Yemeği

58aee637-ac4d-42d8-ae7d-6473213aafbfwallpaper

MALZEMELER
1 kilo bakla
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı un
Tuz,karabiber,pulbiber
Zeytinyağı
Bir çimdik şeker
Biraz dereotu
YAPILIŞI
Tam bakla mevsimindeyiz ve sebze alternatifi olarak tüketmek gerek.Çok lezzetli ve de sağlıklı.Tarife gelince;baklaları yıkayıp temizledikten sonra 1 parmak genişliğinde kesin.Düdüklü tencereye biraz zeytinyağı koyup küp küp doğradığınız soğanları kavurun.Biraz pembeleştikten sonra salça ve domates sosunu da ekleyip kavurmaya devam edin.Baklaları,şekeri ve baharatları da ilave edin ve karıştırın.Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı unu sulandırıp çırpın ve yemeğe ekleyin.Üzerini 3 parmak kadar geçecek seviyede sıcak su koyduktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Sunum esnasında üzerine doğrayacağınız dereotu ayrı bir tat verecektir.Biraz yoğurtla karıştırırsanız daha güzel olur.Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı YEMEK TARİFLERİ, Zeytinyağlılar içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

One Response to Zeytinyağlı Bakla Yemeği

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s