Ispanak Graten

a6c17de2-e775-40bd-8ee7-a7a8998a853fwallpaper

MALZEMELER
Yarım kg ıspanak
1 havuç
1 soğan
Tuz,karabiber,pulbiber
SOS İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Biraz kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Biraz zeytinyağında ince ince doğradığınız soğanları ve rendelenmiş havucu kavurun.Kavrulduktan sonra içine ıspanakları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra ıspanağımız hazır.Bunu bir borcama alın.Borcamı yağlamaya gerek yok zaten ıspanak hafiften sulu olabilir.Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu kavurun.Yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırın.Sonradan çok topaklanma olursa biraz mikserle ya da çırpıcıyla karıştırabilirsiniz. Ispanağın üzerine bu sosu yayın ve üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
*Ispanağı bir de böyle deneyin,gerçekten çok lezzetli.
*Yalnız sosu yemeden biraz önce döküp fırınlarsanız dah güzel oluyor bekleyince katılaşıyor.Saatler önceden yapmayın,mümkünse yemeden önce hazırlayın.
*Afiyet şeker bal olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı YEMEK TARİFLERİ, Zeytinyağlılar içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to Ispanak Graten

  1. Sevinç Özdemir dedi ki:

    Bu akşamın yemeği bu olacak , ellerinize sağlık .

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s