Et Haşlama

ff7b794a-7607-48b9-a873-2802f546a31bwallpaper

Daha önce Terbiyeli Et Haşlama tarifi vermiştim.Bu daha kolay ve pratik.Ne yapsam bilmiyorum,uğraşmak da istemiyorum dediğiniz bir gün eğer dolabınızda biraz kemikli et de varsa size göre bir tarif.Koy düdüklüye pişsin.Herhangi bir hazırlığı yok.

MALZEMELER
1 kilo kemikli et
2 büyük patates
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Etleri yıkadıktan sonra düdüklüye koyun ve yarıya kadar sıcak su ekleyin.Bu şekilde 1 saat 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.Bu sürenin sonunda açıp pişmiş mi diye kontrol edin.Muhtemelen pişmiştir.Sonra irice doğradığınız patatesleri de atıp 10 dk daha pişirin.Son olarak tuz ve karabiberini atın yemeğiniz hazır.
*Önceden suyunu az koyarsanız bu süre zarfında azalıp yemek yanabilir.Suyunu biraz bol koyun,fazla olursa alıp pilava atarsınız.Zaten sadece et pişirdiğiniz için sıkıntı olmaz.
Yanında güzel demlenmiş pilavla şahane olur.
*Çok pratik ama çook lezzetli.Afiyetle…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Et Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

One Response to Et Haşlama

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s