Tas Kebap

c7e2501e-f99b-4229-9a0f-b5df9d3d4b2ewallpaper

Aslında Tas Kebap diyince benim aklıma tasın içinde pişen et geliyor:)Şimdi sizlerle paylaşacağım tarif bu şekilde yapılan değil.Onu da en kısa zamanda paylaşmaya çalışacağım.Bu tarifimiz lokantalarda oldukça meşhur olan klasik bir tas kebap tarifi.Hafif sulu,et ve patatesin mükemmel uyumu diyebilirim.Ekmeği ban ban ye cinsinden bir tarif:)Pratik de üstelik.Öyle sattlerce yanında durup kontrol edilen bir yemek değil.Uğraştırmıyor,düdüklüye koy diğer işlerini hallet ve sonunda mis gibi bir yemek olsun.Şimdi fazla bekletmeden o kadar övdüm tarife geçeyim.

MALZEMELER
500 gr kuşbaşı doğranmış et
2 patates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu
Zeytinyağı,tuz,karabiber
YAPILIŞI
Zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırıp salçayı kavurun ve domates sosunu ekleyin.İkisini harmanladıktan sonra etleri atıp rengi dönene kadar kavurun.Sonra yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edin.Kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat pişirin.Sürenin sonunda etler pişmiş mi diye kontrol edin,suyu çok azaldıysa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.Servis etmeden önce 2 patatesi kızgın yağda kızartın,fazla yağını kağıda aldıktan sonra yemeğin içine alın.Tuz va karabiber ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
*Patatesin kızartılma işlemi sizin tercihinize kalmış.Hani beni uğraştırmayacaktı,ben şimdi onu kızartamam derseniz etler piştikten sonra patatesleri küp küp doğrayıp düdüklü tencereye alın ve 15 dk daha pişirin.Önceden koyamıyoruz çünkü et geç piştiği için patatesler dağılır.
*Kızartılınca,özellikle de yemeden az önce kızartılınca çok daha lezzetli oluyor,bilginize…
*Son söz olarak yanında pilavla süper olur.Yok ben fazla kalori almak istemiyorum derseniz ya bulgurlu pilav tercih edin ya da salata veya cacıkla tüketin.Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Et Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s