Balık Ekmek

749e6751-3d16-4d46-9792-9755bb1e82bdwallpaper

Balığı bu seferde ekmek arası yapalım dedik.Daha pratik,yemesi daha kolay.Tabi kılçıklarının iyice temizlenmiş olması gerek ki gönül rahatlığıyla tüketelim.

MALZEMELER
1 büyük çipura balığı
1 domates
1 küçük soğan
Biraz maydanoz
Tuz,sumak,pulbiber

YAPILIŞI
Balığı daha önce yayınlamıştım Izgara Çupra bu şekilde pişirin.Biz elektrikli ızgara kullanıyoruz,koku yok,bekleme yok.Hemen pişiriyor.Siz isterseniz fırında da yapabilirsiniz.Balık el yakmayacak kadar soğuduktan sonra kılçıklarını ayıklayın.Zaten bu balığın fazla kılçığı yok.Bir bütün ekmeği ikiye bölün ya da fırınlarda dönerlik satılan küçük ekmekler var onlardan alın.Ekmeğin içini çıkarıp Gülse’nin çorbalarına attım ben.Ya da sonrasında köfte harcı olarak kullanabilirsiniz.Yok istemem derseniz kuşlara da verebilirsiniz.En son ihtimal çıkarmayabilirsiniz:)Çok uzattım galiba:):)
Ekmeğin içine balığın yarısını,ince dilimlenmiş domatesi,soğanı ve maydanozları koyun.Üzerine biraz tuz,pulbiber ve sumak serpin.Balık ekmeğimiz hazır.Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Derya Kuzusu Bunlar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s