Taze Bezelye Yemeği

87607c0d-b336-43b8-bea6-ed0de7f5d0aewallpaper

Bezelyenin her türlüsü güzel ama tazesinin lezzeti bir başka güzel.Hazır zamanıyken almalı ve yapmalı diyorum.

MALZEMELER
1 kg taze bezelye
1 büyük soğan
1 büyük patates
1 büyük havuç
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı domates sosu
Tuz,karabiber,pulbiber
1 çimdik şeker
YAPILIŞI
Bezelyeyi temizleyin ve yıkayın.Biraz zeytinyağı koyduğunuz tavaya ince ince doğradığınız soğanı alın ve kavurun.Hafif pembeleşince halka halka doğradığınız havuçları ekleyin ve kavurun.Ardından salça ve domates sosunu atın ve karıştırın.İri doğranmış patatesleri ve bezelyeyi de ilave edin.Tuz,karabiber,pulbiber ve şekeri de attıktan sonra bir adım kaldı sonra rahatsınız:)Sebzelerin üzerini 3 parmak kadar geçecek şekilde sıcak su dökün ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı YEMEK TARİFLERİ, Zeytinyağlılar içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s