Pratik Kek Pastası

bc0ae1b7-de2b-4175-a9ca-b483778e7200wallpaper

076ede43-8d87-4c70-b688-5eb926b7c3afwallpaper

Evde hali hazırda bulunan kekiniz varsa,kek yaptınız ama kabarmadıysa,buzlukta fazla kekiniz varsa bu tarifi çok kolay uygulayabilirsiniz.Çünkü ihtiyacımız olan kek ve parçalayacağımız için görüntüsünün,şeklinin bir önemi yok.

MALZEMELER
10-12 dilim kek
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Biraz krema(isteğe bağlı)
1 büyük muz
Çikolata parçaları
YAPILIŞI
Kekinizi bir keseye küçük küçük ufalayın.1 su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın ve 10 dk kadar dolapta bekletin.Kek ve krem şantiyi karıştırıp hamur yoğurur gibi yoğurun ve kıvamı koyu olana kadar devam edin.Bu doğrultuda kekiniz az ise biraz bisküvi de ilave edebilirsiniz.

Ayrı bir kasenin tabanına biraz streç film serin ve üzerine muz dilimlerini sıralayın.(1.resimde görüldüğü üzere)Onun üzerine krem şantili kekinizi kaşıkla ince bir şerit halinde sürün.Üzerine varsa eğer evinizde pastadan kalan krema olabilir,hazır krema,pastacı kreması olabilir ya da tekrar krem şanti de olur bu kremayı sürün.Sonra malzeme bitene kadar kek,krema devam edin.Aralara çikolata parçaları koymayı unutmayın.Başka meyvelerde ilave edebilirsiniz.

İşlem bittikten sonra streç filmi kapatın ve buzluğa kaldırın.Yeterince donduktan sonra kaseyi ters çevirin ve streç filmi çıkarın.Biraz ılıdıktan sonra kesip böğürtlen reçeli ya da meyveli soslarla servis edebilirsiniz.Tekrar buzluğa kaldırın ve orda muhafaza edin,dondurma tadında bir pasta çünkü.Afiyet şeker bal olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Tatlılar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s