Süzme Yoğurt Yapımı

e0a1b49c-8310-4e90-b4a5-1e4da840dd98wallpaper

Bunu eminim çoğunuz biliyorsunuzdur ama yine de paylaşmak istedim.Yoğurdunuz ekşimeye başladıysa ya da hemen tüketemeyeceğiniz kadar çoksa ve bozulacağını düşünüyorsanız süzme yoğurda çevirebilirsiniz.Süzme yoğurdun dayanma süresi hem daha fazladır,hem de cacık ya da ayran daha lezzetli olur.

Bunun için yoğurdu bezden bir süzeğe dökün ve yüksek bir yere asın.Altına bir kase koyun ki akan suları oraya dökülsün.Suyu akmayana kadar orada bekletin.Bu süre yaklaşık 1 gün sürebilir,bu yoğurdun sulu olup olmamasına bağlıdır.İşlem sonrası yoğurdu isterseniz biraz tuzlayıp kavanoza alabilirsiniz.Tuzlamasanız da olur ama tuz kullanım ömrünü uzatır.

Fikir olsun diye…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s