Karadut Reçeli

SAM_4897

Karadut meyvesinin içeriğinde çok güçlü antioksidanlar bulunmaktadır. Bu güçlü antioksidanlar vücudumuzdaki serbest radikalleri etkisiz hale getirmek suretiyle bağışıklık sistemimizi güçlendirir. İçeriğinde bulunan flavonoidler nedeniyle ise kalbimizi korur aynı zamanda da yaşlanmamızı geciktiren etkisi vardır. Karadut bitkisi böceklenmeyen tek organik bitki çeşididir. İçeriğinde Betakaroten bulunur. Ancak karadutun mevsimi çok çabuk geçtiğinden en bol olduğu zamanlarda kaynatarak şurubunu yapabilirsiniz ve bu karadut şurubunu derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Sağlık ve gençlik kaynağı olan bu şurubu kanserden korunmak için mutlaka tüketmelisiniz.

Karadut nelere faydalıdır?

* Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir
* Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir
* Kanı temizler anemi hastalarına tavsiye edilir
* Kan basıncını düşürür
* Sindirim sistemi kronik hastalığına faydalı
* Mide salgılarını arttırır
* Sindirimi sistemini düzenler
* Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar
* Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir
* Uykusuzluğa iyi gelir

Prof. Dr. Erkan Topuz

SAM_4898

Zamanı geçti ama yine de paylaşmak istedim.Belki dondurucusuna atan ardır ve reçel yapmak isteyebilirler.

MALZEMELER
5 kg karadut
5 kg şeker
1 çay kaşığından az limon tuzu

SAM_4899

YAPILIŞI
Tencerenize dutları koyun ve üzerine şekeri dökün.Tencereyi biraz sallayın ki şeker her yerine temas etsin.Bu şekilde akşamdan yapın ve sabaha kadar bekletin.Sabah orta ateşte 2 saat kadar kaynatın.Bu sürenin sonuna doğru 1 çay kaşığından biraz az limon tuzu ekleyin.Reçelin kıvamını anlamak için çay tabağına koyup biraz akışkan bir şekilde olup olmadığına bakın.Su gibi sıvı olmamalı.Kıvamını aldığına inandığınız zaman reçeliniz hazırdır.Tencereye ince bir tülbent gerip 2 gün güneş alan bir yerde bekletin.Sonra kavanozlara doldurup kaldırabilirsiniz.

Çok sağlıklı bir meyve ve reçeli de bir o kadar lezzetli.Ağız yaralarına da çok iyi geldiği söylenmektedir.Zamanında bolca alıp isterseniz reçel olarak isterseniz buzluğa koyup çıkarınca meyve olarak tüketmek mümkün.Afiyetle…

imagesk

Diğer Reçel tarifleri için tık tık.

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Reçeller, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s