Kağıtta Sebzeli Levrek

Levrek Hanigiller ailesinden, ılık ve soğuk denizlerde yaşayan, güçlü ve çevik bir balıktır. Tuzlu su levreği veya sudak ismiyle de bilinir. Vücudu füze şeklinde ve derisi iri pullarla örtülü, sırtı kurşuni, karnı gümüşi renktedir. Küçük siyah benekli olduğundan alabalığı andırır. Dilinin üzerinde de dişleri vardır. Etçil ve yırtıcıdır. En çok karides, küçük balık, yengeç ve kurtçuklarla beslenir. Boyu 40-100 cm arasında değişir. Genellikle ağırlığı 8-10 kg’dır. 15 kg gelenleri de vardır. Kuşkulu bir balık olduğundan umumiyetle kıyılara paralel olarak tek başına dolaşır. Oltaya zor gelir. Eti yağsız ve çok lezzetlidir. Taze olarak yenir. Türkiye kıyılarında Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de bulunur. Bilgisiz kimseler tarafından dinamitle de avlandığından nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.(alıntı)

Evet levrek hakkında kısa bir bilgi sahibi olduktan sonra ızgara dışında farklı bir tarifini vermek istiyorum size.Bilgilerde de geçtiği üzere deniz levreğiyse eğer yağsız olduğu için ızgarası biraz kuru oluyor.Bu yüzden bu tarif tam ağzınıza layık ve çok lezzetli.Kağıtta piştiği için suyunu ve besin değerlerini kaybetmiyor.Beraberindeki sebzelerle birlikte oldukça lezzetli bir tarif…

MALZEMELER

2 deniz levreği
1 kabak
1 patates
1 havuç
1 küçük soğan
1 limon
Biraz maydanoz,nane ve dereotu
Tuz,karabiber,zeytinyağı

SAM_5147

YAPILIŞI

Öncelikle temizlenmiş levreğin hertarafını tuzlayın.Balıkların ortasına (karnına) ince kıyılmış soğanlardan koyun.
Ayrı bir yerde kabak ve havuçları jülyen doğrayın.Patatesleri ve limonları ise halka halka doğrayın.

SAM_5150

Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.Ortasına halka halka patatesleri dizin ve üzerine balıkları yerleştirin.
Balıkların üzerine jülyen doğranmış kabak ve havuçları ve limon halkalarını yerleştirin.
Yeşillikleri de öylece en üste dizin.

SAM_5155

Yağlı kağıdı kapatmadan biraz karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirin.Üzerini yağlı kağıtla hava almayacak şekilde kapatın.200-230 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.

SAM_5156

Zaman dolduğunda fırından çıkardığınız balığın suyunun kaybolmadığını ve içinde muhafaza edildiğini göreceksiniz.

SAM_5157

Ve işte mutlu son….

Afiyet olsun…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Derya Kuzusu Bunlar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s