Ayva Reçeli

“Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur. Ağız kokusunu önler. İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olduğu bildirilmektedir. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.”(Alıntı)

Tam da ayvanın bol olduğu bir dönemdeyken ayva reçelini de yaptık.Sağolsun teyzemiz kendi yetiştirdiği ayvalardan bayram dönüşü bize bolca verdi.Bunun bir kısmını da reçel yapsak nasıl olur diyen ananemin sözünü dinleyip reçel yaptık.

MALZEMELER

5 orta boy ayva
5 su bardağı şeker
Biraz limon tuzu

YAPILIŞI

Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra istenilen büyüklükte kesin.Sonra bir güzel yıkayın
Geniş bir tencereye kaynamış su ve ayvaları koyun ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
Sonra suyunu süzün ama atmayın.
Ayrı bir tencereye haşlanmış ayvaları ve şekeri dökün karıştırın.

SAM_5282

İçine ayırdığınız haşlanmış ayva suyundan 1,5 su bardağı ilave edin ve kaynatın.

SAM_5283

Zamanla suyunu çekmeye başlayacaktır.Biraz limon tuzu ekleyin.Reçelin kıvamını biraz çay tabağına damlatarak anlayabilirsiniz.Ne çok sıvı ne de çok katı olmalı.

Uygun kıvama geldiğini düşündüğünüz zaman altını kapatın ve güneş gören bir yere üzerini ince bir bezle kapatarak koyun.2 gün burda bekletin.

SAM_5289

Ve sonuç…
Rengi değişen,hafif ekşimsi,mis kokulu ayva reçeli…

SAM_5290

Bu ölçüyle 1 büyük kavanoz ve 1 küçük kase reçel elde ettik.

SAM_5291

Kahvaltıların vazgeçilmezi..
Yenmez mi?Hem de nasıl yenir..

Afiyetle…

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı Reçeller, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s