Fil Kurabiye

Bu ay Meraklı Minik alanlar bilirler, Su Samuru temasiyla beraber yemek tarifleri bölümünde Fil Kurabiye tarifi var.

image

Geçtiğimiz günlerde yaptigimiz Panda kurabiyeden sonra Gülse tekrar yapalim diyordu, ben de cok gecmeden az malzemeli ve pratik bu tarifi denedim.
Dergiyi almayanlar için tarifi veriyorum.

image

MALZEMELER
1 yumurta
Yarım su bardağı pekmez
2,5 su bardağı un
2 kaşık tereyağ

YAPILISI
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Fazladan hicbirsey eklemeye gerek yok, çünkü tam kıvamında ölçü. Dolapta 30 dk bekletin.Bu arada malzemeleri Gülse döktü yogurma kabina.Cikan hamura bardak yardimiyla daireler yapin.Bir daire kafasi, diger daire kulaklar ve burun icin.Dairenin ortasindan burnu icin bir parca biraktiktan sonra yanlardan kulaklarını kesin.Daire islemleri de Gülse’nin göreviydi.Gozleri için dergide biraz hamur ayirarak kakao karistirin ve yapin diyordu ama biz kolay yoldan damla çikolatayla yaptik.

160 derece firinda 15-20 dk pişirin. Özellikle yeni ek gıdaya gecmis minikler icin güzel bir tarif, icinde cok az malzeme var ve besleyici.Miniklerinizle beraber zevkle yapabilirsiniz.

Afiyetle. ..
Gülse 24, 5 aylık. ..

Reklamlar

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Görsel | Bu yazı GÜLSE'NİN MENÜSÜ, Kekler Kurabiyeler, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s