MALZEMELER
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Biraz irmik(hamuru bulamak için)
Aldığınca un
ŞERBET İÇİN
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI
Yumurta,şeker ve yağı iyice karıştırın.Şeker eriyince vanilya,kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.İstediğiniz şekli verip ayrı bir tabağa koyduğunuz irmiğe bulayın.Şerbeti yapıp her ikisi de ılıkken dökün.Yanında dondurmayla ikram edebilirsiniz.Bu malzemelerle biraz fazla çıkıyor.Ben yaptığım zaman şerbetlemeden buzluğa koyup daha sonra kullanıyorum.Yarısını buzluğa koyduysanız eğer şerbetini de ona göre ayarlarsınız.
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.992 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN
merhaba güldane beni hatırlamayabilrsin batman tüpraş da kısa bie süre beraber çalışmıştık türkçe öğrt berna akıllıoğlu bu tatlıyı müzeyyen hocalarda yemiştik tarife bakayım derken bu site cıktı karsıma
Hatirlamaz olurmuyum? Hatirliyorum tabi.Evet o tarif bu tarif 🙂 Umarım hersey yolundadir, minik tatlı kızın da iyidir, öpüyoruz seni.