MALZEMELER
HAMUR İÇİN
1 kilo un
2 yumurta
Tuz
Aldığınca un
İÇ MALZEME İÇİN
Yarım kilo peynir
1 demet maydanoz
DİĞER MALZEMELER
1 paket margarin,tereyağ karışık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Nişasta,un
YAPILIŞI
Önce hamuru yapmakla başlayın.Bir kaba unu koyup ortasına yumurtaları ve tuzu koyun,biraz su ekleyerek hamuru yoğurun.Kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalı.Yaptıktan sonra biraz buzdolabında dinlendirin.Peynir ve maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın.Yağları eritip sıvıyağla karıştırın.Dinlenen hamuru 20 bezeye ayırın.Açmak için nişasta ve unu karıştırın.Bezeleri açın,her birinin arasına biraz yağ sürün.10 hamuru üst üste koyun.Bunları merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve içine peynirli harcı koyun.Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde yapın.Dilimleyin.Kalan yağın içine yoğurt ve yumurta koyup karıştırın.Böreğin üstüne sürün.Susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.929 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN