Arnavut Böreği

BÖREKSAM_1876SAM_1877SAM_1878
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
1 kilo un
2 yumurta
Tuz
Aldığınca un
İÇ MALZEME İÇİN
Yarım kilo peynir
1 demet maydanoz
DİĞER MALZEMELER
1 paket margarin,tereyağ karışık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Nişasta,un
YAPILIŞI
Önce hamuru yapmakla başlayın.Bir kaba unu koyup ortasına yumurtaları ve tuzu koyun,biraz su ekleyerek hamuru yoğurun.Kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalı.Yaptıktan sonra biraz buzdolabında dinlendirin.Peynir ve maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın.Yağları eritip sıvıyağla karıştırın.Dinlenen hamuru 20 bezeye ayırın.Açmak için nişasta ve unu karıştırın.Bezeleri açın,her birinin arasına biraz yağ sürün.10 hamuru üst üste koyun.Bunları merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve içine peynirli harcı koyun.Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde yapın.Dilimleyin.Kalan yağın içine yoğurt ve yumurta koyup karıştırın.Böreğin üstüne sürün.Susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Bu yazı Tuzlu Aparatifler, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.