MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt,süt karışımı(ya da ikisinden biri)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Biraz kuru meyve
1 çay kaşığı tarçın
Aldığınca un
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Köpük köpük olunca yağı ve yoğurdu ekleyin takrar karıştırın.Karışıma un,kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.(unu önce 1 su bardağı atıp karıştırın,sonra kıvamına göre eklemeye devam edin.Karıştırdıktan sonra tarçını ve kuru meyveleri de ekleyin.İsterseniz havuç rendesi,üzüm,zencefil de koyabilirsiniz.Çeşitlendirmek sizin elinizde.Yağladığınız kek kalıbına karımı dökün.180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.Kürdanı keke batırın,temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Üzerine kek yapıştıysa henüz hazır olmamıştır,pişirmeye devam.Afiyet olsun.
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.929 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN