Körili Tavuk Sote

023009ba-ef40-46e1-bae4-8577d76ac8b7wallpaper

MALZEMELER
1 tavuk göğsü
5-6 mantar
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı köri
1 çay bardağı sıcak su
Tuz,karabiber,pulbiber
Biraz kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Tavuğu yıkadıktan sonra kuşbaşı olarak doğrayın.Önceden ısıttığınız tavaya alın ve kavurun.Biraz kavrulduktan sonra iri iri doğranmış mantarları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.Suyunu çektikten sonra biraz zeytinyağı ekleyin ve kızartın.Halka halka doğranmış soğan ve biberleri ilave edin ve biraz karıştırın.Bu şekilde biraz yumuşattıktan sonra domates sosunu ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra suyunu çekmesini bekleyin.Servis öncesi kaşar rendelerini koyup eritin.Yanında pirinç pilavı ve salatayla lezzetli bir yemek…Afiyetle…
*Köri çok lezzetli bir baharat.Bunu kullandığınız zaman hem rengi hem de lezzeti daha güzel oluyor.Bilginize…

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Bu yazı Tavuk Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

3 Responses to Körili Tavuk Sote

  1. hati dedi ki:

    Kori baharati, nedir? Ilk defa duyuyorum, icinde ne var? Tsk

    • güldane dedi ki:

      İçeriğini gerçekten bilmiyorum ama çok hoş aroması olan bir baharat ve tavuğa çok yakışıyor.Baharatçılara sorarsanız yardımcı olurlar size,deneyin mutlaka.Seveceğinize inanıyorum,renge hafif sarılık veriyor ama bu lezzete değer…

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.