MALZEMELER
1 tavuk göğsü
5-6 mantar
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı köri
1 çay bardağı sıcak su
Tuz,karabiber,pulbiber
Biraz kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Tavuğu yıkadıktan sonra kuşbaşı olarak doğrayın.Önceden ısıttığınız tavaya alın ve kavurun.Biraz kavrulduktan sonra iri iri doğranmış mantarları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.Suyunu çektikten sonra biraz zeytinyağı ekleyin ve kızartın.Halka halka doğranmış soğan ve biberleri ilave edin ve biraz karıştırın.Bu şekilde biraz yumuşattıktan sonra domates sosunu ve 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra suyunu çekmesini bekleyin.Servis öncesi kaşar rendelerini koyup eritin.Yanında pirinç pilavı ve salatayla lezzetli bir yemek…Afiyetle…
*Köri çok lezzetli bir baharat.Bunu kullandığınız zaman hem rengi hem de lezzeti daha güzel oluyor.Bilginize…
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.982 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN
Reblogged this on yasarnorman.
Kori baharati, nedir? Ilk defa duyuyorum, icinde ne var? Tsk
İçeriğini gerçekten bilmiyorum ama çok hoş aroması olan bir baharat ve tavuğa çok yakışıyor.Baharatçılara sorarsanız yardımcı olurlar size,deneyin mutlaka.Seveceğinize inanıyorum,renge hafif sarılık veriyor ama bu lezzete değer…