Poşe Yumurta

5fab409b-f7ce-4b36-aa64-feb72373ded9wallpaper

c6c61992-a809-41a6-aaf6-4e6fc1902e4fwallpaper

Aslında bu yumurta bildiğimiz rafadan yumurta kıvamında.Yani beyazı pişmiş,sarısı ise akışkan kıvamda.Ama işin güzelliği kabuk derdi yok ve yemesi daha zevkli.Adı da bu şekilde pişirilme özelliğinden dolayı poşe yumurta.Denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELER
Yumurta
Su
Tuz
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
Tencerenin yarısına kadar sıcak su koyun,içine biraz tuz ve sirkeyi atın ve kaynayana kadar bekleyin.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.Yumurtayı kepçenin içine kırın ve yavaşça suyun içine doğru sokun.Zaten hemen beyazı pişmeye başlayacaktır.Yaklaşık 30 saniye kadar sonra yavaşça kepçedeki yumurtayı suyun içine bırakın ve 3 dakika kadar pişirin.Bu sürenin yarısında yapabiliyorsanız eğer spatulayla diğer tarafına çevirin.Ama bu çok gerekli birşey değil,dağılma riski var ilk defa yapıyorsanız denemeyebilirsiniz.Amaç etraftaki beyazlarıyla beraber toplamaya çalışmak.3 dakika sonunda bir kevgirle yumurtayı alın ve servis tabağına koyun.Üzerine karabiber ektikten sonra ekmeğinizi hazır edin,çünkü biraz sonra bir volkan patlaması yaşanacak ve yumurta sarıları hapsolduğu yerden çıkacak.Anı kaçırmak istemiyorsanız hemen ekmeğinizle saldırın:)
*Yumurta miktarı vermiyorum,siz ne kadar isterseniz.
*Sirke sevmeyenler varsa eğer kokusu hiç sinmiyor,benden söylemesi.
*Afiyetle…

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Bu yazı Kahvaltılık, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.