Aslında bu yumurta bildiğimiz rafadan yumurta kıvamında.Yani beyazı pişmiş,sarısı ise akışkan kıvamda.Ama işin güzelliği kabuk derdi yok ve yemesi daha zevkli.Adı da bu şekilde pişirilme özelliğinden dolayı poşe yumurta.Denemenizi tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
Yumurta
Su
Tuz
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
Tencerenin yarısına kadar sıcak su koyun,içine biraz tuz ve sirkeyi atın ve kaynayana kadar bekleyin.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.Yumurtayı kepçenin içine kırın ve yavaşça suyun içine doğru sokun.Zaten hemen beyazı pişmeye başlayacaktır.Yaklaşık 30 saniye kadar sonra yavaşça kepçedeki yumurtayı suyun içine bırakın ve 3 dakika kadar pişirin.Bu sürenin yarısında yapabiliyorsanız eğer spatulayla diğer tarafına çevirin.Ama bu çok gerekli birşey değil,dağılma riski var ilk defa yapıyorsanız denemeyebilirsiniz.Amaç etraftaki beyazlarıyla beraber toplamaya çalışmak.3 dakika sonunda bir kevgirle yumurtayı alın ve servis tabağına koyun.Üzerine karabiber ektikten sonra ekmeğinizi hazır edin,çünkü biraz sonra bir volkan patlaması yaşanacak ve yumurta sarıları hapsolduğu yerden çıkacak.Anı kaçırmak istemiyorsanız hemen ekmeğinizle saldırın:)
*Yumurta miktarı vermiyorum,siz ne kadar isterseniz.
*Sirke sevmeyenler varsa eğer kokusu hiç sinmiyor,benden söylemesi.
*Afiyetle…