MALZEMELER
3 yeşil elma
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım paket vanilin
İstenilen ölçüde ceviz içi
YAPILIŞI
Şeker,su ve vanilyayı tencerede kaynatın.Ateşi biraz kısıp şerbet koyulaşınca kabuğu soyulmuş elmaları koyun.Kaynayınca limon suyunu ekleyin.Elma yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişince ocaktan alıp cevizleri ekleyin.Hemen tüketecekseniz vakumlamaya gerek yok.Ama ben daha sonra yiyecem diyorsanız sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin ve soğuyana kadar dokunmayın.Ceviz olayına gelince ben sıcakken cevizi koymuyorum yumuşamasın diye.Yemek istediğim zaman üzerine koymayı tercih ediyorum.Çok güzel bir reçel denemenizi tavsiye ederim.
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.993 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN
daha çok reçel tarifi isterük:)bunu çok beğendim, bende yapıcaamm:)
Beğenmene sevindim canım.Sen iste ben sana her meyveden reçel yapayım:)Gülse izin verdiği sürece yapıp yayınlamaya özen gösteriyorum.Ama reçeller daha çok yaz dönemi yapılıyor.Kış meyvelerinden de yapabildiklerimi yayınlarım.Portakal olabilir mesela…
mesela çilek olabilir, portakal kabuğu yapmıştım acı oldu:))
Portakal yaparken 6-7 kez suda haşlayıp,suyunu döküp tekrar haşlamak gerekiyor.Belki ondan acı olmuştur.