Kuzu Tandır

SAM_3227
SAM_3229
SAM_3231SAM_3232SAM_3235<
MALZEMELER
1 kilo az yağlı kuzu eti
1 patates
1 küçük su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber,bir çimdik tarçın
Tuz
YAPILIŞI
Etleri güzelce yıkayın.Tavayı kızdırıp yağsız bir şekilde etleri içine atın ve kavurun.Suyunu çektikten sonra etleri düdüklüye alın.Tereyağını,karabiberi,tarçını ve suyu ekleyin.Düdüklünün kapağını kapatın ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.Kaynadıktan sonra en kısık ateşte 1,5 saat pişirin.Bu sürenin sonunda 1 patatesi irice doğrayıp tencereye alın,tuzunu ekleyin ve 10 dk daha pişirin.Etleri fırın tepsisine koyun,200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Bu yazı Et Yemekleri, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.