Su Böreği Yufkasından Kıymalı Börek

8bf471db-0b6c-4b2e-84b8-dc5f0e38b8c2wallpaper

MALZEMELER
1 paket su böreği yufkası
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 küçük soğan
Tuz,karabiber,pulbiber
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
İç harç için kıyma ve soğanı kavurun.Tuz ve baharatları ekledikten sonra maydanozları doğrayıp karıştırın.Su böreği için bir tencereye sıcak su,diğerine soğuk su koyun.Sıcak olanın içine 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı gezdirin.Süzme işlemi için de bir kevgir bulundurun.Yağlı kağıt serilmiş tepsinin tabanına kuru yufkayı koyun.Biraz yağlayın.Sonra başka bir yufkayı kaynayan sıcak suyun içine atın 10-15 saniye bekletin.Ordan soğuk suya koyun.Biraz beklettikten sonra kevgire alın,suyunun süzülmesini bekleyin ve tepsiye yerleştirin.Her yufkadan sonra fırçayla biraz sıvıyağ sürün.3.yufkadan sonra iç harcı koyun ve diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.Son yufkanın yarısını da ıslatıp koyun.Kalan yarısını ve ilk yufkanın kenarlardan sarkan kısımlarını kuru bir şekilde kapatın.Yumurta,yağ ve yoğurdu karıştırıp en üste iyice sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
*Yapım aşamalarını ayrıntılı fotoğraflayamadım,misafire yetişmesi gerekiyordu çünkü.
*Su azalırsa eklemeyi unutmayın.
*Çok lezzetli bir börek,peynirli de olabilir ama kıymalısı daha güzel.
*Afiyet olsun…

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Bu yazı Tuzlu Aparatifler, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.