MALZEMELER
1 paket su böreği yufkası
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 küçük soğan
Tuz,karabiber,pulbiber
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
İç harç için kıyma ve soğanı kavurun.Tuz ve baharatları ekledikten sonra maydanozları doğrayıp karıştırın.Su böreği için bir tencereye sıcak su,diğerine soğuk su koyun.Sıcak olanın içine 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı gezdirin.Süzme işlemi için de bir kevgir bulundurun.Yağlı kağıt serilmiş tepsinin tabanına kuru yufkayı koyun.Biraz yağlayın.Sonra başka bir yufkayı kaynayan sıcak suyun içine atın 10-15 saniye bekletin.Ordan soğuk suya koyun.Biraz beklettikten sonra kevgire alın,suyunun süzülmesini bekleyin ve tepsiye yerleştirin.Her yufkadan sonra fırçayla biraz sıvıyağ sürün.3.yufkadan sonra iç harcı koyun ve diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.Son yufkanın yarısını da ıslatıp koyun.Kalan yarısını ve ilk yufkanın kenarlardan sarkan kısımlarını kuru bir şekilde kapatın.Yumurta,yağ ve yoğurdu karıştırıp en üste iyice sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
*Yapım aşamalarını ayrıntılı fotoğraflayamadım,misafire yetişmesi gerekiyordu çünkü.
*Su azalırsa eklemeyi unutmayın.
*Çok lezzetli bir börek,peynirli de olabilir ama kıymalısı daha güzel.
*Afiyet olsun…
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.979 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN