MALZEMELER
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
PELTE İÇİN
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Süt,pirinç unu,nişasta ve şekeri karıştırın.Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kaselere boşaltın.Ayrı bir tencerede pelte malzemelerini karıştırıp pişirin.Muhallebi biraz ılıdıktan sonra (bu arada pelte de ılımış olacak) pelteyi üzerine dökün.Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
*Hazır jöle almaktansa tercih edilebilir,süpper ötesi bir tatlı.
*Hazır portakal zamanı geçmeden deneyin benden söylemesi.
*Afiyet olsun…
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.992 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN