Portakal Pelteli Muhallebi

5355078a-1737-4fa6-a182-8829e9914757wallpaper

MALZEMELER
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
PELTE İÇİN
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Süt,pirinç unu,nişasta ve şekeri karıştırın.Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kaselere boşaltın.Ayrı bir tencerede pelte malzemelerini karıştırıp pişirin.Muhallebi biraz ılıdıktan sonra (bu arada pelte de ılımış olacak) pelteyi üzerine dökün.Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
*Hazır jöle almaktansa tercih edilebilir,süpper ötesi bir tatlı.
*Hazır portakal zamanı geçmeden deneyin benden söylemesi.
*Afiyet olsun…

About güldane

İngilizce öğretmeniyim.8 aylık çok şeker bir kızım var.Gülse eşim ve benim isimlerimizin ilk hecesi.Burda Gülse'nin gelişimine tanık olmanın yanı sıra yemek,örgü,dikiş,eğitim ve hayata dair bir çok konuyla haşır neşir olabilirsiniz...
Bu yazı Tatlılar, YEMEK TARİFLERİ içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorumlarınız bundan sonraki çalışmalarım için önemli,lütfen yorum yapın.