MALZEMELER
2 su bardağı karpuz kabuğu
2 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
2 tarçın çubuk
4-5 karanfil
2 limon tuzu
YAPILIŞI
Düdüklüye su,şeker,tarçın,karanfil koyun,şeker eriyene kadar kaynatın.Kıvamı yoğun olmalı.Üzerine karpuz kabuklarını ekleyin karıştırın.Kaynayınca limon tuzunu ekleyin.Düdüklünün kapağını kapatın,basınç çıkınca mandalı indirin,ateşi kısın ve 5 dk pişirin.Ocağı kapatın.Basınç çıktıktan sonra kapağı açın 10 dk açık şekilde pişirin.Taneler şeffaflaşınca ocağı kapatın.Hemen tüketmeyecekseniz tarçın ve karanfilleri çıkarıp sıcakken kavanoza koyup ters çevirin.Ama yok ben bekleyemem hemen yiyecem derseniz soğuduktan sonra size afiyet olsun
BUMERANG
BU BLOGDA ARA
-
Diğer 742 aboneye katılın
Ne Kadar Tıklandık Acaba?
- 1.099.993 hits
AKŞEHİRLİYİZ
GÜLSE’NİN MENÜSÜ
DOĞUMGÜNÜ ve DİŞ BUĞDAYI
BEBEK HAZIRLIKLARI
ALDIK , MEMNUNUZ
GÜLSE’NİN KİTAPLARI
KENDİN YAP
MONTESSORİ VE BEBEK GELİŞİMİ
ÇORBALAR
ET YEMEKLERİ
DERYA KUZUSU BUNLAR
TAVUK YEMEKLERİ
ZEYTİNYAĞLILAR
KAHVALTILIK
SALATALAR
TATLILAR
KEK & KURABİYE
REÇELLER
TUZLU APARATİFLER
MAKARNA & PİLAV
İÇECEKLER
İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
10 MARİFETTE BEN
2LOKMADA BEN