İşte karşınızda gerçekten tasla pişen bir tas kebabı:)Etler ve pilav bir arada pişiyor ve etin lezzeti pilava geçiyor.Mükemmel bir lezzet.Öyle aman aman bir zorluğu da yok.Zaten eti pişiriyoruz ki risk almayalım.Gerisi göz lezzeti için…
MALZEMELER
Yarım kg kuşbaşı et
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 domates ya da 3 yemek kaşığı domates sosu
Tuz,karabiber,pulbiber,zeytinyağı
YAPILIŞI
Kuşbaşı doğranmış etleri kızgın tavaya atın ve biraz kavurun.Suyunu salıp çektikten sonra ince doğranmış biberlerle biraz zeytinyağı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Etlerin daha yumuşak olabilmesi için bu esnada ben 1 su bardağı sıcak su ekleyip bu şekilde pişiriyorum.Suyunu iyice çektikten sonra domates sosunu da ya da doğranmış domatesi ekleyin ve pişirin.Etler sizin damak zevkinize göre yumuşak olduysa eğer ocağın altını kapatın.Yok bana göre biraz daha yumuşak olsa iyi olur derseniz biraz daha sıcak su ilave edip pişirin.
Etleri bir kaseye alın.Bu kaseyi geniş,teflon bir tencerenin ortasına oturtun.Kenarlarına 1 su bardağı yıkanmış pirinci yerleştirin ve üzerine 1,5 su bardağı su dökün.Kısık ateşte pirinçler pişene kadar tutun.Yaklaşık 1 saat kadar üzeri kapalı bir şekilde demlendirin.
*Servis esnasında üzerine bir tepsi kapatarak yemeği ters çevirme işlemi başarısız oluyor.Yapmanız gereken tekrar etleri kaseye doldurup aynı şekilde servis tabağının ortasına koyup etrafını pilavla doldurmak.Benden söylemesi.
*Pişirme şekline alternatif olarak önce etleri bol suda haşalayıp piştikten sonra biber ve domatesle kavurabilirsiniz.Böylece et suyunu pilavda kullanabilirsiniz.Daha lezzetli olur.
*Son söz afiyet şeker bal olsun…
Benzer Tarifler
Diğer et yemekleri için tık tık.